SEVENTY.F architecture

seventy.f

SEVENTY.F architecture

SEVENTY.F architecture

De kracht van de natuur: natuurinclusief en bio-based bouwen
September 11, 2020

Duurzaam bouwen; wij doen al 20 jaar niet anders. Maar duurzaamheid is tot een containerbegrip geworden en het is tijd voor meer duiding. Circulariteit is de nieuwe duurzaamheid. Maar als het gaat om de ontwerpparameters, wordt steeds meer gesproken over natuur-inclusieve en bio-based bouwen.

more...

Natuurinclusief bouwen is eigenlijk niet meer dan ‘de natuur betrekken bij het gebouw’. Rekening houden met de ruimtelijke context is niet meer voldoende; de gebruikte ontwerpoplossingen moeten ook een meerwaarde bieden voor de flora en fauna in de omgeving. Denk aan gevels waar insecten of kleine dieren gebruik van kunnen maken, zoals een insectenhotel of een oeverzwaluwwand.

Sheepstable: Almere, The Netherlands, 2015

Flamingo Visitor Center: Abu Dhabi - Al Wathba Wetland Reserve. 2020

Bij bio-based materiaalgebruik gaat het over het gebruik van ‘gegroeide’ materialen. Het meest eenvoudige voorbeeld hiervan is natuurlijk hout, het materiaal waar ons bureau groot mee is geworden (de schaapskooi en bezoekerscentrum Duivenvoorde). Andere voorbeelden zijn bamboe (Bezoekerscentrum Flamingo – Abu Dhabi), maar ook hennep en vlas (villa Witkamp). Een subgroep van deze materialen zijn de kunstmatig samengestelde materialen, maar samengesteld uit natuurlijke grondstoffen. Verf op basis van terpentijn (niet terpentine) bijvoorbeeld, of bio-foam in plaats van EPS; piepschuim gebaseerd op plantaardige biopolymeren, in tegenstelling tot fossiele polymeren.

Ons meest recente project dat natuurinclusief en bio-based ontworpen is, is het Flamingo paviljoen in Abu Dhabi; de hoofddraagstructuur bestaat uit een groot aantal lokaal geteelde bamboe kolommen, bij elkaar gehouden met cementloos beton, waarbij de beton is samengesteld uit lokaal verkregen en vermalen sloop-beton; dus eigenlijk beton zoals we het kennen, maar gebruikmakend van restafval als vulmiddel en een biopolymeer als bindmiddel.

De CO2 footprint van dit beton is ongeveer 80% kleiner dan die van traditioneel beton. Door toepassing van deze materialen is het gebouw niet alleen grotendeels bio-based, maar past het ook meteen in haar context; een natuurreservaat.

Het gebouw is geplaatst in een moerastuin en opgetild. Het buitengebied biedt niet alleen schaduw en een beschutte plek voor de lokale fauna; ook de vochtigheid is hier heel anders en wordt voorzien door een natuurvijver. Veel natuur-inclusiever wordt het niet!

Een ander mooi voorbeeld is ons ontwerp voor een surfhotel in Dakhla, in de West-Sahara. De context is een gevoelig kustgebied, de oplossing een lokaal geïnspireerd en gebouwd landschap van verblijfsunits.

Hotel Dakhla: Western Sahara, Morocco, 2019

De lokale bevolking bouwt met lokale technieken aan dit über-hippe surf-hotel. De draagconstructie is opgebouwd uit traditionele lokaal geproduceerde bakstenen (gedroogd in de zon), terwijl de waterdichte afwerking wordt verzorgd door het in Marokko ontstane tadelakt; een waterdichte sierpleister op basis van natuurlijke hydraatkalk (geen Portlandcement), dat momenteel ook in Europa veel in badkamers wordt toegepast. Door deze toepassing is niet alleen het complex lokaal eenvoudig uitvoerbaar, het past als vanzelf in de gevoelige context en het betrekt de lokale bevolking en tradities in het proces.

Natuurinclusief en bio-based bouwen is een vorm van bouwen die de wereld verder gaat brengen!



Seventy.F wins Prix Versailles 2018
June 16, 2018

Yes! Our architectural office has won the Prix ​​Versailles 2018. We made the most beautiful restaurant in Europe.

more...

Visitor Pavilion Duivenvoorde was chosen by the jury of the Prix Versailles as the best project in the restaurant 'exterior' category in Europe. Hof van Duivenvoorde is the visitor's pavilion that belongs to Landgoed en Kasteel Duivenvoorde , a national monument in Voorschoten. The Duivenvoorde Foundation was the client and asked us to design a building that would look like a barn, but at the same time be transparent and make guests feel welcome.

Visitor Pavilion Duivenvoorde: Duivenvoorde Castle . Voorschoten, 2018


The Prix Versailles focuses on projects that link 'commerce' and 'culture' in four types of building: hotels, shopping centers, shops and restaurants. Projects cannot be nominated; the Prix Versailles organization and international jury selects the winners. The selection was announced on April 26 during a major international presentation in Algiers. Bas ten Brinke, architect and owner of 70F architecture, was personally present to receive the prize.

Do you also want to build an award-winning building?

Contact us.

036 54 02 900

info@70f.com  

We are happy to meet with you without obligations to see what we can do for you.

Herfst in Natuurcentrum Het Eksternest
October 24, 2017

Mens en natuur verbinden. In 2001 voltooide ons architectenbureau Natuurcentrum Het Eksternest. Hier krijgt elke Almeerse leerling natuuronderwijs.

more...

Natuurcentrum Het Eksternest is een uitnodigend gebouwtje dat op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere staat. Het is eigendom van Stad & Natuur, de organisatie die op negen locaties in Almere “de natuur dichterbij de mensen brengt en de mensen dichterbij de natuur”.

Naar verluid werd het eerste sollicitatiegesprek met Annemarie Jorritsma in dit gebouwtje gevoerd. Jorritsma wilde burgemeester van Almere worden en werd dat ook. Met Natuurcentrum Het Eksternest wilde de gemeente laten zien hoe mooi de stad is.

Natuurcentrum Het Eksternest is er voor alle Almeerse basisschoolleerlingen.

Alle Almeerse basisschoolleerlingen krijgen minimaal een keer in hun schoolcarrière natuuronderwijs in Het Eksternest. Er zijn dan ook twee grote leslokalen in het gebouw. Door de bijzondere architectuur vallen die van buiten goed op. Het grootste gedeelte van de gevel van Het Eksternest is bekleed met cortenstaal. Een materiaal dat – vooral nu, in de herfst – een echte natuurkleur heeft. De twee leslokalen echter, zijn wit gestuukt. Ze schuiven daarbij ook nog eens uit het basisgebouw. Als twee dozen die van binnenuit naar buiten zijn geduwd. Zowel de muren als de vloeren zweven boven het stadslandgoed.

Vanuit het gebouw stap je zo de natuur in.

De twee leslokalen zijn precies even groot. De weidezaal heeft aan de korte kant een glaswand, de waterzaal aan de lange zijde. In deze glazen wanden zitten schuifdeuren die toegang bieden tot een trappetje. Op deze manier stappen de leerlingen zo de natuur in. De architectuur van dit natuurcentrum sluit hiermee helemaal aan op de missie van de opdrachtgever: “De natuur dichterbij de mensen brengen en de mensen dichterbij de natuur.”

Bouwt ons architectenbureau binnenkort een natuurcentrum voor uw organisatie?

Meer informatie over Stad & Natuur en de Kemphaan vindt u op de website www.stadennatuur.nl.

Hier vindt u meer foto’s van de architectuur van Natuurcentrum Het Eksternest.

Wilt u meer weten over de architectuur van dit natuurcentrum, of wilt u weten hoe ons architectenbureau een natuurcentrum voor uw organisatie kan realiseren?

Maak dan een afspraak via 036 54 02 900 of info@70f.com We ontmoeten u graag binnenkort.

De weidezaal (waar u hier de glaswand van ziet) lijkt, net zoals de waterzaal, uit het hoofdgebouw te zijn geschoven. De muren en de vloer “zweven”.
De weidezaal (waar u hier de glaswand van ziet) lijkt, net zoals de waterzaal, uit het hoofdgebouw te zijn geschoven. De muren en de vloer “zweven”.
Door het trappetje hebben de leerlingen het idee dat ze letterlijk de natuur in stappen.
70F Apartment Amsterdam

Completed: 2012

Amsterdam | The Netherlands

Button Text
Flamingo Visiting Center

Competition: July 2020

Abu Dhabi - Al Wathba Wetland Reserve

Button Text
Villa Blommers

Completed: 2002

Almere | The Netherlands

Button Text
Villa Hendrikx

Completed: 2009

Almere | The Netherlands

Button Text
Gnodde House

Completed:2019

Amsterdam | The Netherlands

Button Text
Villa Stamerbos

Completed: 2013

Almere | The Netherlands

Button Text
Petting Zoo

Completed: 2008

Almere | The Netherlands

Button Text
Home 2.0

Completed: 2013

Stopperknoop, Almere | The Netherlands

Button Text
Visitor Pavilion Duivenvoorde

Completed : January 2018

Duivenvoorde Castle . Voorschoten

Button Text
Sheepstable

Completed: 20.09.2015.

Location: Almere, The Netherlands

Button Text

not just an office but a community!

Hello! Hope You are doing well.

At SeventyF we are all about community building and working together with our team, our clients and the our environment. So we would love to connect with you. Whether it be our new dream assignment, answering your questions or just to take in compliments ;-). You can find the appropriate contact emails on our contacts page.

Welcome to

news registry!

Do you want to know more about us and become a part of our community?

register

Contact information:

Koetsierbaan 1 | 1315 SH Almere | The Netherlands

info@70f.com

0031(0)36 5402900

architecture studio

We create and collaborate, we dream and design, we connect with the community and the world we live in. We have the best team and the worst office jokes. We are SeventyF.

Spartan modernism.

This is the shortest summary of what SeventyF represents in architecture. Function is first, combined with our love for uncompromisable aesthetics.

But SeventyF is much more. It’s our family that brings knowledge and talent to your project. It is our creativity and craftsmanship that surprises you beyond your wildest dreams and it is our vision that supports your needs.

SEVENTY F